Helpt jongeren op weg naar school, werk of dagbesteding

Werk

Het vinden van een baan

Ben je op zoek naar werk? En kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een passende baan? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je verder helpen.

Tussenjaar

Ben je bezig met een studie of opleiding, maar is het toch niet wat je wilt? Misschien wil je een tussenjaar nemen om uit te kunnen zoeken wat je dan wel wilt. Samen kunnen we kijken wat voor opleiding wel bij je past. Of wat voor werk je tijdens je tussenjaar zou kunnen doen.

Stageplek vinden

Heb je een leerwerkbaan nodig en lukt het je niet om die zelf te vinden? Dan kunnen wij je helpen. Het Doorstroompunt heeft contacten met bedrijven en organisaties in Friesland waar je terecht kunt.

Geld

Heb je schulden? Dan kunnen we je in contact brengen met medewerkers van schuldhulpverlening. Samen gaan jullie op zoek naar oplossingen.

Kun je geen werk vinden en wil je een uitkering aanvragen? Als je tussen de 18 en 23 jaar bent, geldt en zoekperiode van vier weken. Via de website www.werk.nl kan je je melden. Na die melding, start jouw zoekperiode. In die vier weken ga je op zoek naar een opleiding of baan. Heb je na die vier weken nog geen opleiding of werk gevonden, dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen. Wij helpen je met het zoeken naar een opleiding of werk. Mocht dat allemaal niet lukken, dan kunnen we je ook doorverwijzen voor het aanvragen van een uitkering.De gemeente waar je woont, kijkt of je recht hebt op een uitkering.

Voor jongeren onder de 23 jaar geldt de scholingsplicht. Dit betekent dat als jij in staat bent om een opleiding te volgen en je nog recht hebt op studiefinanciering, je daar gebruik van moet maken.

 

Agendaarrow-linkcalendarcaret-downchevronclose-menuclosecontrastdocumentellipsefacebookframeAanmeldenActueelAfvalAfvalcontainerAfvalcontainerpasAfval GFTAfvalkalenderAfval ophalenAfval scheidenAgendaAirborneAttentieAutoBedrijventerreinBegraafplaatsBegrotingBelastingenBetaaldatums uitkeringBevolkingBevrijdingBezwaar en beroepBijstandsuitkeringBladeren opruimenBouwen en verbouwenBouwprojectenBrandgevaarBriefBuitengebiedBurgemeesterChatComputerComputerregelingContact gemeenteDocumentenDuurzaamheidEconomie werk en inkomenEikenprocessieElektrisch ladenElektrisch rijdenEnergietransitieEvenementenF1FietsGeboorteGebruiker centraalGebruiker ingelogdGebruikersvraagGeluidGemeenteraadGeniva locatieGezichtGladheidGrafiekGrofvuilHerdenkingHondenbelastingHoogbouwHorecaHorecavergunningenHuisHuis en omgevingHulp huishoudenHulpmiddelen vindenID-kaartIn en om uw huisInformatieInformatie en betalenInkomenInspraakJeugdKennisKerstbomenKind en familieKlachtKoningsdagKopen en hurenKopen en verkopenLeerlingenvervoerLet opLiefdadigheidLocatieManegeMeeuwenoverlastMeldingMelding omgevallen boomMelding openbare ruimteMelding straatverlichtingMobiliteitMonitor agrofoodMonitor duurzaamheidMonitor sociaalMonitor virusMonitor woningmarktNatuurlandschapNieuwsbriefOmgevingOmgevingsvergunningOnderhoudOndernemenOnderscheidingenOnderwijsOntheffing milieuzoneOpeningstijdenOpeningstijden winkelsOver de gemeenteOver de stadOverlijdenParkeerkostenParkeerplattegrondParkeervergunningParkeervoorziening gehandicaptenParkerenParkeren bedrijvenParticipatie campagneParticipatie checklistParticipatie likeParticipatie pitchParticipatie planParticipatie uitvoeringPaspoortPaspoort BelgiƫPaspoort ID-kaart gecombineerdPaspoort ID-kaart gecombineerd BelgiƫPrijskaartjeRaad en collegeReclameRecreatieRegeling laag inkomenRijbewijsSchoolkostenregelingSinterklaassmileSociaal zorg en welzijnSportSport culturele activiteitSportkleding muziekinstrumentenStation sneltreinStation stoptreinStookverbodStrandSubsidieTemperatuur meldingToegankelijkheidTrouwen en geregistreerd partnerschapTuinbouwUittrekselUw gemeenteUw wijkVacaturesVaccinatieVeerbootVeilige wijkVergaderenVergoeding energiekostenVergunning algemeenVerhuizenVerkiezingenVervoersvoorzieningVirusVlagVluchtelingen opvangVoedingVrijwilligerswerkVuurwerkWandelenWerkzaamhedenWijkteamWinkelenWinkelwagenWMOWoning zoekenWOZ-waardeZoekenZwemabonnementZwemmenhamburgerhero-wave-althero-wavehero-waveshomeinstagram-squareinstagramlinkedin-squarelinkedinlogo-doorstroompuntminmuteActueelnewsletterpauseplayplusresetsearchsizesmilespeakertwitter